Featured Recommendations
Others also bought
You might also want

2016 Muscadet ''Orthogneiss''

Melon de Bourgogne

$20.79
  • Buy 6 and more for $17.32 for each
Availability: In stock

Druesort: Melon de Bourgogne           

Orthogneiss er en stenart, der ligner granit, men med en løsere struktur, som lettere og hurtigere degraderes til ler. Derfor er klippeundergrunden dækket af et rimeligt tykt lag jord, der ifølge Guy er med til at give vinen frugt og fylde. Til gengæld har vinen et langt mindre lagringspotentiale end vinene fra granitklippen.

Druerne håndplukkes og transporteres uden mellemled direkte fra plukkerens kurv til pressens, hvor de forsigtigt placeres. Alt sammen for at bevare druerne hele og friske, samt for at undgå en suppedas af druer og most, der så småt gærer og som kræver en stor dosis tilsat svovl.

Vinifikation: Efter en pneumatisk presning af druerne, gæres mosten ved 15-17 grader i underjordiske tanke, uden en indledende bundfældning, hvor de solide elementer skilles fra de likvide. Igen for at bevare drueudtryk og terroir så vidt muligt, hvilket kun er muligt med druer med et højt sanitært niveau.

Ejeren Guy Bossard er en pioner indenfor økologisk og biodynamisk dyrkning. Han startede for mere end 10 år siden og står fast på sine principper, der bland andet beror på den største respekt for vinstokkene og deres omgivelser. De bliver ikke sprøjtet og er resistente overfor sygdomsangreb, fordi de er sunde.

2004 er et godt og meget tørt år, der viser sig i en dyb, klar let gylden farve. Næsen er i finesse med florale toner og citrus i dybden båret af et meget rankt mineralsk udtryk. Smagen har fylde og dybde i den stramme og rene struktur, intens mineralsk, som en smag af ”klippevand”; vand der er suget direkte ud af undergrunden. Lang frisk finale. Passer fantastisk til skaldyr og flodfisk.

For more information, please visit this product's webpage.